Albert I laan 342
B-8620 Nieuwpoort-Bad
T 058 23 76 51
info@chagall.be

ONS VERHAAL

1989-2022

Chagall: een verhaal over liefde, vriendschap en familie

 

De historiek van Chagall Nieuwpoort leest als een roman. Alle ingrediënten zijn aanwezig: familie, vriendschap, passie en -jawel- hier en daar zelfs een vlammende amoureuze scène. Zet je schrap voor 33 jaar geschiedenis, samengebald in een straffe notendop!

De bom

In de eighties runden Philip en Pascale Averein de Bowling in Nieuwpoort, toentertijd dé place-to-be voor inwoner en toerist. Het koppel baatte de horecazaak met heel veel overgave uit. Het etablissement floreerde. Maar… Philip en Pascale droomden van een eigen onderneming. Een brasserie waar ze hun hart en ziel in konden insteken. Iets dat 100% van hen was. Het nieuws dat de ‘Avereintjes’ de Bowling inruilden voor een nieuw avontuur, sloeg in als een bom. “Mensen verklaarden ons voor gek”, mijmert Pascale. “Maar we hielden voet bij stuk. We wilden ons eigen ding doen. Zodra we de sleutel kregen van de notaris, gingen we aan de slag. Dankzij mijn broers en schoonbroer konden we anderhalve maand later al open gaan. Het ouvertureweekend was memorabel. Veel klanten denken er nog met weemoed aan terug. Wij beschouwen het nog steeds als een belangrijke mijlpaal in ons leven.”

Ambassadeurs

De Chagall is gestart met één garçon: Freddy. “Een gouden gast”, doet Philip verder. “Als we samen zijn, kunnen we tientallen anekdoten oprakelen. Ondertussen bestaat de vaste Chagall-ploeg uit 15 mensen. In de zomer dikt het team aan tot wel 30 werknemers. Onze waardering naar onze medewerkers is altijd heel groot geweest. Dat weten ze allemaal. Onze teamleden zijn stuk voor stuk ambassadeurs van onze zaak. Zonder hen, geen Chagall. Zo simpel is dat.”

“Snel schoondochterke”

Door de jaren heen zijn ook de kinderen in de zaak gekomen. Arnaud was de eerste. “Als tiener sprong ik heel vaak bij.”, vertelt hij. “En tijdens de schoolvakanties werd ik ingeschakeld als jobstudent. Mijn mooiste werkdag hier? Die kan ik mij nog heel levendig voor de geest halen. Op een dag, goed 15 jaar geleden ondertussen, kwamen hier drie meisjes binnen. Eentje stak er bovenuit. Ze had goudblonde lokjes en een betoverende glimlach. Papa zei meteen: “Amai, zo’n snel schoondochterke zou ik wel zien zitten”. Ik voelde mij een beetje betrapt. Het was alsof hij mijn gedachten kon lezen! Ofwel moet hij gezien hebben dat mijn hart duizend sprongetjes maakte.” (lacht)

Garnalen en taarten

De rest is geschiedenis. Arnaud zette zijn beste beentje voor en korte tijd later maakte Ruth het mooie weer in de Chagall. Vandaag staan Ruth en Arnaud samen aan het roer van de zaak. Ze worden hierbij gesterkt en gesteund door de ouders-oprichters, die achter de schermen nog heel actief begaan zijn met de hun onderneming. “Papa komt hier vrijwel dagelijks garnaaltjes pellen en mama fleurt onze dessertkaart op met haar heerlijke patisserie”, geeft Arnaud mee. “Ze staan ons nog dagelijks bij met raad en daad.”

Chagall Beach

Enkele jaren terug kreeg Brasserie Chagall nog een verlengstuk op het strand. Chagall Beach groeide op enkele seizoenen uit tot een van dé hotspots aan het Nieuwpoortse strand. “Vooral Philip is er helemaal in zijn sas. “Papa voelt zich weer een twintiger, toen hij als een volleerde beachboy hoge ogen gooide op het strand”. grapt Arnaud. “In onze beachbar trekken we de Chagall-sfeer door: vriendelijkheid, kwaliteit en gezelligheid. Mijn schoonbroer Boris werkt nu samen met mijn zus Aline als opvoeder. Maar op drukke momenten steken ze graag een handje toe in Chagall Beach. Het is en blijft een familiezaak, he.”

Vooruitdenken

En zo is Chagall al 33 jaar oud, maar nog zo kwiek als een jong veulen. “We zijn graag een stapje voor”, vertelt Ruth. “Tijdens het coronajaar hebben we ons interieur volledig vernieuwd. Ons populair assortiment aan tapas hebben we flink uitgebreid. En we hebben weer enkele nieuwe kwaliteitskoffies in huis gehaald. Kortom: we zitten niet stil. Dat hebben we geleerd van mijn schoonouders: je moe voorut peizen in ’t leven, hé.” (lacht)

Prinsesjes

Ondertussen breidt de familie uit. In de zomer van 2021 kreeg de kleine Hélène er een zusje bij: Michèle. “Of de zusjes ooit de Chagall zullen besturen, is momenteel nog koffiedik kijken”, lacht opa Philip. “Maar één ding is zeker: de prinsesjes regeren wel al over de hartjes van oma en opa!”

FOTO’S UIT DE OUDE DOOS

LIFE IS BETTER AT CHAGALL BEACH!

Voor een gezellige drink onder vrienden kan je van de Paasvakantie tot 1 oktober terecht in Chagall Beach. Zon, zee, zand een zeer veel fun!

RESERVEER
EVENTS
TEAM
FOTO'S